Разследват лекари заради починало новородено във Варна

Снимка: БГНЕС

Нов смъртен случай на новородено разследват прокуратурата и здравните служби във Варна. Момченцето починало в болница 20 часа след раждането, а родителите твърдят, че в епикризата на майката има неверни данни. В момента тече проверка дали лекарите имат вина за смъртта на бебето, съобщава Нова телевизия.

Дарина постъпва в родилното отделение на болница "Света Анна" навръх Великден - по спешност заради обилно кръвотечение. Дежурен лекар е д-р Петър Свраков.

Жената е поставена на системи и апарат, проследяващ тоновете на бебето.

Четири часа по-късно е свикан екип за секцио, а два часа след операцията й обясняват, че детето се е родило с кръв в гърдичките, че са го интубирали, сърчицето му биело слабо.

След още три часа бебето е преместено в специализирано отделение в АГ-болницата, където умира. Според родителите обаче има невярна информация в епикризата на родилката.

Открили и друго несъответствие - половин килограм разминаване в теглото на момченцето по документите от двете болници. Консултирали се с няколко специалисти.

Доктор Свраков категорично отказа да се срещне с екип на Нова телевизя. Преди около една година той получи условна присъда за взимане на подкуп. Миналата година гинекологът нямаше право да практикува.

 

Коментари (0) Добави мнение

USD 1.4893 
GBP 2.4750 
CAD 1.3710 
CHF 1.6201 
JPY 1.4279 
RON 4.4491 
DKK 2.6255 
RUB 3.9930